Du är här:
Startsidan | Cykel | Alla cyklar | Cyclocross

Cyklocross

Cykelkross, CX, Cyclocross, Pendlarracer. Ja, kärt barn har fått många namn på senaste tiden i och med att intresset för denna typ av cykel stigit på våra svenskar vägar och cykelbanor. 

Cykelkross härstammar dock inte i Sverige utan kommer i grunden från Holland och Belgien där man sedan länge tävlat i sporten. Tävlingsformen som oftast består av en bana med gräs, grus och ofta lera som underlag och inkluderar flera hinder där man måste kliva av och lyfta cykeln. När man började tävla på detta sätt använde man sig av vanliga racercyklar men kom snabbt fram till att en del justeringar behövde göras. Bland annat breddades gaffeln för att få plats med bredare mönstrade däck samtidigt som man ändrade geometrin för att få en mer upprätt sittställning. Bockhornsstyret behölls däremot och än idag står det i regelboken att man inte får använda raka styren på cykelkrosstävlingar.

Grunden som lades i Holland och Belgien formar än idag hur man bygger Cykelkross och har gjort att cykeln blivit populär även utanför tävlingsbanorna. En bredare gaffel gör att man enkelt får plats med dubbdäck och dessutom kan utrustas med stänkskärmar. Egenskaper som är riktigt uppskattade för pendlarcyklister som inte räds dåligt väder eller halvtaskiga vägar. Jämför man med en racer gör geometrin och en robustare konstruktion att cyklingen blir bekvämare och cykeln mer lätthanterlig. Vill man däremot ha samma cykel att tävla eller träna med på landsväg är det bara slänga på ett par smalare släta däck och vips så har du en riktigt vass racer!

Cykelkross lämpar sig för en oerhört bred grupp av cyklister. Allt från inbitna lerfantaster till jobbpendlare som gärna gör vägen till och från jobbet till ett träningspass. Eller varför inte racercyklisten som inte vill hänga upp hjälmen under vinterhalvåret och inte räds att klä på sig några lager extra och ge sig ut oavsett väder! 

Cykelkrossen har kommit till Länna Sport för att stanna och vi hjälper dig mer än gärna att hitta en modell som passar just dig!

Cyclocross
11 artiklar Visa endast kampanjprodukter (2) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
Nishiki Detour 2017
Sprillans modell med både komfort, fart och funktion!
9 990:-
Specialized Diverge A1 Cen 2017
Tålig aluminiumracer för dig som cyklar hela året!
8 490:-
Specialized Diverge Elite Dsw 2017
Robust racer för dig som cyklar hela året!
14 490:-
Scott Speedster Gravel 20 Disc 2017
Dr. Pendlarracer och Mr. Landsvägsfantom
11 990:-

Nishiki Cross Comp
KAMPANJ
Lätt, välbyggd och mångsidig cykel för både träning & pendling
13 490:- (15 990:-)
Trek Crossrip 2
Pendlare, Caferacer eller Landsvägshoj? Check, check och check!!!
13 990:-
Trek CrossRip Elite
KAMPANJ
Pendlare, caferacer eller landsvägshoj? Check, check och check!!!
11 495:- (12 990:-)
Specialized Diverge A1 Sport CEN 2017
Landsvägsracer eller pendlarmissil med hög komfortnivå
10 490:-

Trek Crossrip 1 2017
Sommare eller vinter? Asfalt eller grus? Till jobbet eller en träningrunda? Nemas problemas!
10 990:-
Crescent Zepto Sport 2017
Allätare som tar dig runt crossbanan lika väl som till jobbet
9 990:-
Crescent Zepto Comp 2017
Allätare som tar dig runt crossbanan lika väl som till jobbet
12 990:-

Antal:

Stäng