Stäng
Startsidan | Sport & Träning | Längdskidor | Lösa skidor | Salomon Elite 7 Classic
  (

087615-045

)
Salomon Elite 7 Classic

Prisvärd motionsskida som ger jämn och fin åkning...

Frågor och omdömen om Salomon Elite 7 Classic

Belagets material

Vad är det för belag på Salomon Elite 7 Classic? Är den vallningsbar när det gäller glidytorna? Så att man kan valla dom på rätt sätt med strykjärn osv? Eller är det ett enkelt plastbelag bara som endast behöver hållas rent?
Sportbutiken svarar:
Hej,
Salomon Elite 7 Classic är en bra motionsskida men som du är inne på har den ett enklare belag, vilket innebär att det inte är lika mycket kolfiber som de finare skidorna. Detta innebär att belaget inte tar upp lika mycket valla, vilket i sin tur leder in på diskussionen om huruvida skidan ska vallas. Jag skulle absolut säga att du kan valla skidan på rätt sätt med strykjärn, dock kommer denna vallning som sagt inte hålla riktigt lika många mil som en skida med ett finare belag. Därför är detta en skida som passar utmärkt för kortare skidturer (en eller ett par mil) men ska du åka exempelvis ett vasalopp kommer du att märka en stor skillnad mot en skida med bättre belag!

Längdpaket

Hej!Jag funderar på att köpa detta paket till min man i julklapp Salomon Elite 7 Classic (11/12).han har åkt Vasaloppet några ggr, men är nu motionär.Han är 198cm lång, väger 95-97kg och har skostorlek 45. Jag har svårt att fylla i alla uppgifter i betsällningen så jag undrar om ni kan hjälpa mig med vad vi skall fylla i? Jag har tyvärr ingen möjlighet att åka till er och köpa dom på plats, men efter jul kan han komma förbi och få allt monterat och även byta storlek på skorna om dom inte skulle passa.Är det ok?Mvh Sussi
Sportbutiken svarar:
Hej, om du inte vill ha det monterat så var vänlig och ring vår kundtjänst på telefonnummer: 08-771 19 00 så löser vi det!

kort vasan

vi ska åka kortvasan vilka skidor rekommenderar ni? Om det blir snö i sthlm tränar vi nog en del.
Sportbutiken svarar:

Kort Vasan

Det allra viktigaste att tänka på är att du hittar rätt spann på skidan, alltså att skidan orkar bära upp dig men att du samtidigt orkar trycka ner den när du kommer till en backe. Vid beställning mäter vi alltid ut ett bra spann till dig.

Vilket märke du väljer kan jag tycka är lite av sekundär betydelse, då är det viktigare med spannet och att det är ett bra belag. Ju mer komposit det är i belaget desto bättre håller skidan vallan! Ett exempel på en riktigt bra skida kan vara http://www.lannasport.se/sv/articles/2.3257.104949/fischer-langd-rcr-classic-vasa-1112


Blogga om Salomon Elite 7 Classic - få presentkort på 80:-

Har du en blogg/hemsida och vill skriva om denna produkt? Vi ger alla som länkar till denna produkt 80 kronor i presentkort som kan användas på alla produkter i vår webbshop.

Klicka här för att läsa mer eller för att få ditt presentkort!