Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Cykelguider | Välja cykeldäck

Välj rätt cykeldäck - smala eller breda?

Att välja cykeldäck är inte alls något enkelt. De påverkar upplevelsen väldigt - dels då de faktiskt gör skillnad, men också för att cyklar med breda däck i regel är ganska annorlunda cykeltyper än de med smala däck.

Smala däck

Cyklar med smala däck, t.ex. racercyklar eller hybridcyklar, känns ofta mer lättcyklade och snabbare än cyklar med bredare däck. Vill du cykla snabbt och effektivt är det alltså smala däck som gäller - även om du kommer få pumpa dem något oftare.

Breda däck

Om du föredrar komfort är ett par breda däck definitivt rätt val för dig. Om du dessutom cyklar lite mindre försiktigt och kanske vill kunna cykla upp för trottoarer utan att behöva bekymra dig för fälgarna är det ännu mer rätt. Breda cykeldäck är inte heller lika känsliga för lågt tryck i slangen. Vanliga cyklar med bredare däck är mountainbikes eller klassiska citycyklar.

Ett par pumpade däck rullar alltid bäst!

Oavsett om du har smala eller breda däck kommer din cykel rulla både snabbare och skönare med ett par välpumpade däck. Se därför till att pumpa din cykel så ofta du har möjlighet. Oavsett om du vill ha en klassisk fotpump eller snabbt kunna fylla upp däcken med hjälp av koldioxidpatroner utefter väg och stigkanter har vi såklart ett välsorterat sortiment på cykelpumpar. Kom ihåg att känna med handen om det är tillräckligt med luft räcker i regel inte.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123