Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Innebandyguider | Välj rätt längd på din innebandyklubba

Innebandyklubbor som all annan sportutrustning, i en mängd olika utföranden och prisnivåer.
Den rutinerade spelaren har oftast bra koll på vilken innebandyklubba han/hon trivs med. För alla andra har vi på Länna Sport utformat en liten kort guide för att hjälpa dig att hitta rätt.


Hitta rätt innebandyklubba för dig - skaft, blad och längd

  1. Skaft görs i olika flex. Flex innebär hårdheten på skaftet - en låg flex är ett styvt/hårt skaft och en hög flex gör skaftet mjukare. Ett mjukt skaft ger mer känsla & precision i skottet och ett hårdare skaft ger bättre styrka.
  2. Bladen görs också i olika flexer och samma grundregel gäller där: ett hårdare blad ger hårdare skott, och ett mjukare blad ger bättre känsla. 
   Är du en teknisk spelare bör du alltså satsa på en lite mjukare klubba och är du en spelare som vill skjuta hårt och långt bör du välja en lite hårdare.
  3. Bladen tillverkas också i vänster & höger (eller left & right). En vänsterklubba är för de som håller vänsterhanden närmast golvet och en högerklubba är för de som håller högerhanden längst ned på skaftet.
  4. När du väl bestämt dig för vilken sorts innebandyklubba du behöver måste du också välja rätt längd. En bra tumregel är att klubban skall gå till strax ovanför naveln. NEDAN ser du också en tabell med standardmått som utgår från din kroppslängd. Gå igenom de olika stegen noggrant för att få en bra uppfattning om vad det är du behöver. Gå sedan till innebandyklubbor och välj den klubba som passar dina behov bäst.
Din längd: Klubbans längd:
100-120 cm            60 cm
120-140 cm           70 cm
140-150 cm           80 cm
150-160 cm           85-87 cm
160-175 cm           90-92 cm
175-190 cm           95-97 cm
Över 190 cm           100 cm

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123