Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Cykelguider | Köpa cyklar på nätet?

Hur går det till när du köper cykel på nätet hos Länna Sport?

Vi på Länna Sport bestämde oss tidigt för en sak - när vi säljer cyklar på nätet ska det vara precis som att köpa i vår fysiska butik. Vi strävar efter att du ska få samma service och kvalitet både i webbshoppen som i den fysiska butiken.

Därför monterar och justerar vi din cykel i vår verkstad. Vi vill att du som kund ska få en cykel redo att cykla på, där växlar, bromsar mm är justerade till perfektion.

Det är riktigt viktigt att cykeln faktiskt färdigställs på ett korrekt sätt och det är där vi kommer in i bilden. Med våra extremt kompetenta montörer är det en självklarhet för oss att leverera en cykel som är justerad till perfektion.

Vi på Länna Sport gör allt jobb åt dig, vi levererar en cykel som är helt startklar så när som på att du måste sätta på pedalerna själv (Observera att det är en höger- och vänsterpedal märkta R och L. R är på höger sida av cykeln när du står bakom den och L på vänster sida när du står bakom den), samt vrida upp styret. Detta gör vi för att cykeln ska få plats i kartongen.

Nedan kan du följa steg för steg hur monteringen av din cykel går till:

Uppackning

1. Uppackning

Eftersom vi på Länna Sport vill att du som kund ska få bästa tänkbara service packar vi först upp cykeln ur leverantörens kartong för att säkerställa att den är komplett samt att vi justerar in växlar, bromsar och monterar på de tillbehör du har beställt. Vi har ett stort lager av cyklar fördelade på ett flertal välkända varumärken.

Montering

2. Montering

Cykeln packas upp. Hjulen monteras och styrstam samt andra lösa delar monteras på cykeln. Om du har beställt några tillbehör monteras även dessa (skärmar, lås, pakethållare, stöd mm). Detta gör vi för att du som kund så enkelt och snabbt som möjligt ska kunna börja ett bekymmersfritt användande av din cykel.

Justering av cykel

3. Finjustera cykeln!

Här gäller det att veta vad man håller på med. Växlarna måste rulla jämt över klingorna & bromsskivorna måste löpa fritt - men ändå ha maximal bromsverkan. Alla skruvar måste vara ordentligt åtdragna.

Alla kan göra småmissar - även våra superduktiga leverantörer. Ibland är det någon vajer som är lite väl lång, eller en framgaffel som inte har tillräckligt med luft i sig. Om det händer löser vi det. Därför är det här steget det absolut viktigaste - det gör nämligen att du som kund kan känna dig trygg i att cykeln du köper av oss är precis så bra som du drömmer om.

Garantisedlar för cyklar

4. Garantisedlar

När man handlar cyklar av oss får man alltid en garantisedel. Köper man ett godkänt lås (eller en cykel med förmonterat lås) får man även en självriskreducering och en gratis registrering till cykelregistret. Självriskreduceringen går via hemförsäkringen. Du fyller själv i några kompletterande uppgifter och skickar sedan tillbaks papperna i det förfrankerade kuvert vi bifogat.

Vi skickar sedan in uppgifterna till rätt cykelregister.

Här kan du fylla i din Länna Garanti digitalt.

Ner i kartongen!

5. Ner i kartongen!

Cykeln packas sedan ner i en kartong tillräckligt stor för en helt monterad cykel (utan pedaler och vridet styre) som du kan ta ur kartongen och börja cykla med direkt*. Smidigt och enkelt - men framförallt: du får en färdigmonterad cykel som kommer hålla för många sköna och roliga mil.

* Du behöver en skiftnyckel (15) för att montera pedalerna samt en insexnyckel för att vrida upp och dra åt styret. OBS, det är en höger- och vänsterpedal, Se monteringsanvisningen som medföljer vid köpet för ytterligare information.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123