Stäng

Hur håller man barnen varma och torra

Om vi börjar med de allra minsta i familjen, där det oftast börjar med klagomål om frusna kroppar och blöta kläder, tänkte vi först nämna en kort jämförelse mellan skalkläder och galon som oftast är en fundering runt skolstart eller tidig vår. Alla föräldrar funderar då på vad man ska klä sina barn med.

 

GALON
Ytterkläder gjorda av galon är bra för barn som är mycket stillasittande eller stillastående då det är helt vattentätt och enkelt att torka av men har dessvärre inte lika bra andningsförmåga som skalkläder. Älskar ditt barn att sitta och hoppa i vattenpölar är galon ett säkert kort. De är riktigt bra när regnet öser ner och enkla att skölja av om ditt barn har krypit runt i leran. 

Vi rekommenderar inte att tänka lager-på-lager när barnet har galonkläder på sig, just med tanke på att det inte andas och lätt blir för varmt om barnet är varmt i sig eller springer runt mycket. 

 

SKALKLÄDER
Har man barn som man vet är aktiva med mycket spring i benen rekommenderar vi att du klär ditt barn med skalkläder som oftast är tillverkat i ett mer slitstarkt material med god andningsförmåga. Alla våra skalkläder är skapade i ett vind- och vattentätt material och har förstärkta partier på knä och rumpa. Här öppnas även möjligheten upp för att använda sig av lager-på-lager principen.

Skalkläderna i vårt sortiment på Länna Sport, oavsett om det är till barn eller vuxna, har en så pass hög vattentäthet att de klarar även stillasittande aktiviteter utan att vatten ska tränga igenom. Det bästa med skalkläder är att de även är perfekta att använda i skidbacken som då blir det yttre lagret och enkelt komplettera med lager under.  

Sammanfattningen är att galonkläder är ett måste om det ösregnar eller om ditt barn gillar att hoppa i vattenpölar men att skalplagg är att föredra om du har ett varmt och aktivt barn som behöver möjlighet att kunna klä sig i lager-på-lager.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123