Stäng
Du är här:
Startsidan | Varumärken | Babolat

Babolat

Babolat
12 artiklar Kampanjprodukter (7) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
KAMPANJ
Diamantformat padelrack för den avancerade spelaren
1 799:- (2 799:-)
Snabba och hållbara bollar i 3-pack
89:-
KAMPANJ
Ett tävlingsracket med förlåtande egenskaper anpassad för hög fart.
799:- (1 299:-)
KAMPANJ
Stabila och bekväma träningsskor för padel
895:- (1 399:-)

KAMPANJ
Ny modell av en av världens mest sålda tennisracket
1 999:- (2 399:-)
KAMPANJ
Diamantformat padelrack för den avancerade spelaren
2 499:- (2 799:-)
KAMPANJ
Ett lättspelat racket med hög kraftöverföring
999:- (1 499:-)
Skumboll som är 75% långsammare än en vanlig boll
99:-

KAMPANJ
Droppformat padelrack för den som vill utveckla spelet
2 299:- (2 699:-)
Babolats mest sålda tävlingsboll!
99:-

25 % långsammare än en vanlig boll

79:-
Favorit som blivit 10% tunnare för mer känsla
99:-

Antal:

Babolat

1874 uppfann engelsmännen tennisen som sport och bara ett år efter det tillverkade fransmannen Pierre Babolat de allra första senorna för tennisrack. Babolat hade därmed grundats och dess sträng blev snabbt det självklara valet för då tidens stora stjärnor inom tennis. Suzanne Lenglan var den första kvinnliga tennisspelare och 1955 började man tillverka det första syntetiska tennisnätet ELASCORD, därefter växte företaget något enormt.

1994 tog Babolat ett stort steg framåt och introducerade sitt första tennisracket på marknaden, Pure Drive. Denna modell blev snabbt en succé och vann sin första Gran Slam fyra år senare när Carlos Moya tog hem titeln, i French Open 1998. Pure Drive har sedan lanseringen, utvecklats till marknadens mest sålda tennisracket.

Med tanke på hur bra resultat produktionen av tennisrack hade gett, bestämde sig Babolat för att starta ett badminton sortiment. Detta var en väldigt bra idé, då utbudet på badminton har gett lika bra resultat som tennisen.  Babolat fortsatte efter 1995 sin innovation inom sporten och kan idag stolt erbjuda fullständigt sortiment som innehåller bland annat kläder och utrustning för tennis och badminton.

2003, kom Babolat ut med deras första skokollektion och inledde då ett samarbete med företaget Michelin. 2011, skedde ännu ett spännande samarbete, denna gång med Roland Garros. Babolat blev då officiell boll leverantör och skulle stå för strängningsservice i fem år framåt. Strängningsservicen på plats beskrivs som den bästa i världen och att det franska företaget Babolat sponsrar Frankrikes Grand Slam tävling känns för många som det mest naturliga samarbetet man någonsin kunnat tänka sig!

Familjeföretaget som grundades i Lyon, drivs idag av Eric Babolat som är den femte i Babolat generationen att ägna sin själ till tennisen. Babolat finns idag i 100 länder och i nästan 20 000 sportbutiker runt om i världen. Rafael Nadal, Jo-Wilfried Tsonga och Franscesca Schiavone är bara några utav de allra bästa som spelar för Babolat idag.