Stäng
Du är här:
Startsidan | Varumärken | Hunter

Hunter

Hunter
8 artiklar Kampanjprodukter (1) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
Stilrena gummistövlar i uppdaterad design
1 499:-
De klassiska stövlarna i avskalad design för barn
799:-
Ikoniska stövlar med justerbar passform
1 399:-
De ikoniska gummistövlarna med stilren design för barn
799:-

De ikoniska gummistövlarna med stilren design
1 399:-
KAMPANJ
De ikoniska gummistövlarna med stilren design
999:- (1 399:-)
Snygg och pålitlig barnstövel med legendariska passform
799:-
Snygg och pålitlig barnstövel med legendariska passform
699:-

Antal:

Hunter

Hunter grundades av amerikansk entreprenör Henry Lee Norris. På skotsk mark grundade han North British Rubber Company, senare känt som Hunter. Där producerade han stövlar och andra industriella föremål, med hjälp av ny patenterade och innovativ vulkaniseringprocess skapade han hållbara gummiprodukter.

Från en blygsam start av bara fyra personer, men till mitten av 1870-talet hade företaget vuxit till 600 anställda. Trots det var det i början av första världskriget 1914, som produktionen vid fabriken ökade dramatiskt. För att skydda soldater stationerade i skyttegravarna fick War Office i uppdrag att skapa rejäla gummistövlar. Bruket körde 24 timmar om dygnet för att hålla jämna steg med efterfrågan och en tillverkning över 1 miljon stövlar skedde under krigstiden. Erkänd för skyddande konstruktioner, var det brittiska Rubber Company uppmanade igen att fortsätta göra gummistövlar till folket men i namnet Hunter.

Från pionjärer och upptäcktsresande till kändisar och ikoner, har Hunters stövlar skjutit i höjden i popularitet. De bars av Lady Diana Spencer i hennes foton i 1981 och senare av Kate Moss på Glastonbury. Idag är stövlarna direkt igenkännbara på festivalområdena i Storbritannien och över hela världen.