Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Alpinguider | Burtons teknologier

Burtons teknologier

Vad betyder egentligen alla orden när du man läser om Burton-snowboards? Det är inte alltid så lätt att veta, men eftersom vi tycker att de är så intressanta har vi nedan beskrivit de vanligaste så att du lättare kan välja vilken snowboard du ska välja.

Camber

Spann - den traditionella konstruktionen. Förespråkaren för kraftiga svängar och skön precision. Camber erbjuder kvick fjädring, distribuerar vikten jämnt över brädan för att ge dig en jämnare och mer stabil kantkontroll från tip till tail.

Camber kräver lite högre fart för att utnyttjas till max.

Lightning Bolts

Strålandes ut ifrån The Channel mot stålkanterna går Lightning Bolts. Dessa Carbonsträngar hjälper dig att fördela trycket ut på kant effektivare och mer direkt.

Stainless Frostbite Edges

Överlägset skydd mot rost och korrosion så att dina stålkanter alltid förblir knivskarpa.

Infinite Ride

Denna Burton-exklusiva teknologi ger maximal styrka och pop genom att "överbygga" brädan för att sedan sätt den i en maskin som drar tillbaks den. Oavsett om du väljer Springload, Rocker eller Camber kan du lita på att Infinite Ride kommer göra att du alltid behåller flex och pop som om brädan var ny fast du åkt på den i flera år.

Pro Tip

En avsmalnande tip och tail minskar "swingen" för att ge mer rörlighet till snowboarden.

Jumper Cables

V-formade karboninlägg i nos och tail. Resultatet är kraftig pop! Kanske den mest revolutionerande förändringen för V-rocker-konstruktionen i sin helhet.

V-Rocker

En "riktig" V-rockerkonstruktion. Mer böjd än lillebrors EZ-V. Förlåtande och lättpressad för duktigare parkåkare. Samtidigt ger den bra flyt i puder och en lekfull känsla för söndagsåkarna.

EZ V-Rocker

Denna konstruktion lämpar sig perfekt för nybörjare då formen lyfter kontaktpukterna från snön. Förhindrar hugg och ger brädan en förlåtande och lättåkt känsla.

Cruise Control Edges

Uppvinklade kanter längs nos och tail minskar ytterligare risken för att få hugg. Finns på nybörjarmodellerna.

The Channel

The Channel finns nu på fler snowboards och har blivit ännu bättre. Det är den mest direkta anslutningen för bindningar som finns. Den fokuserar kraften rätt genom att ansluta ända in i brädan vilket ger dig möjligheten att flexa naturligt utan hinder. Dessutom låter den dig mikrojustera hur du står - både åt bredden och åt alla vinklar.

Twin Flex

Flexen är perfekt symmetrisk från tip till tail för att ge en balanserad åkning - oavsett om du åker reglar eller switch.

Carbon I-Beam

Ultralätt carbon i "ryggraden" ökar popen och kicken. För åkare som kräver mer respons och vridstyvhet.

Heli Package

Exotiska material som är manipulerade för att utveckla toppmoderna snowboards.

Directional Shape

Den klassiska snowboardformen. Det har en lite längre nose än tail för att koncentrera poppen i tail samtidigt som du får grymt bra flow och kontroll. Passar alla terränger och underlag.

Carbon Vaporskin

Massa karbon i ett minimalt topsheet reducerar vikten och ger grym respons.

MultiZone EGD

Vid fyra separata zoner sitter träfibrerna i en rät vinkel till kärnan för att ge maximal styrka och kantkontroll.

Ultrafly Core

Burtons lättaste kärna någonsin. Revolutionera styrka/vikt-förhållandet med en träkärnekonstruktion.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123