Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Alpinguider | Burtons teknologier

Burtons teknologier

Vad betyder egentligen alla orden när du man läser om Burton-snowboards? Det är inte alltid så lätt att veta, men eftersom vi tycker att de är så intressanta har vi nedan beskrivit de vanligaste så att du lättare kan välja vilken snowboard du ska välja.

Camber

Spann - den traditionella konstruktionen. Förespråkaren för kraftiga svängar och skön precision. Camber erbjuder kvick fjädring, distribuerar vikten jämnt över brädan för att ge dig en jämnare och mer stabil kantkontroll från tip till tail. Camber kräver lite högre fart för att utnyttjas till max.

Directional Camber

Med Camber under båda fötterna ger mer stabilitet under djupdykningar och svängningar i djupare snö oavsett förhållanden. Directional Camber har en Entry Rocker nos som lyfter brädan för att enklare flyt ovanpå snön.

 

PurePop Camber

Liknar den traditionella formen av Camber men har platta zoner strax utanför bindningar för att förstärka pop och ge mer lekfullhet. Spets och bakdel är symmetriska med en lätt böjning.

Flying V

Är en hybrid mellan Camber och Rocker med det bästa av två världar. Under fötterna har brädan den traditionella Camber formen för kraftfulla svängar, mer snabb och pop. Mellan och utanför fötterna har brädan Rocker formen för att maximera lekfullhet och float.

Flat Top

Har precis som det låter, en platt profil som ökar stabilitet, ger bättre balans och kantkontroll. Utanför den platta profilen mellan fötterna kommer en tidig böjning mot spets och bakdel som ger en fri och lös åkupplevelse.

Directional Flat top

En flat bräda med Rocker nos som ger stabilitet och float som kommer bli din bästa vän under dagar då du åker genom djupsnö i storslagen terräng.

All Mountain Directional

Är den klassiska formen på snowboards, nosen är något längre än tail för att ge mer float, flow och kontroll genom alla typer av terräng och väder.

Freeride Directional

Har en Setback Camber med Sidecut som är centrerad för att ge twin freestyle stance när du åker flat base. När du istället åker på brädans kanter blir den tight och snabb med bra float och smidighet.

Twin

Perfekt symmetri som ger fin och balanserad åkning, formen passar bra för både regular och switch. Detta är den mest mångsidiga formen på Burtons brädor, du kan köra jig, spin, stomp och butter som helt klart gör den till en freestyle-bräda. Utöver bra egenskaper för freestyle har den exceptionell stabilitet.

3D

Vad kan egentligen en 3D-snowboard vara? Jo det ska vi förklara för dig. Det är helt enkelt när en bräda har en 3-dimensionell bas istället för de traditionella platta raka linjerna som ofta syns på brädor. 3D-brädor kan ha många olika former för att kunna rulla från tå till häl genom flera kontaktpunkter som skapar en känsla av just rullning med mer flow. Mönstret av en 3D-bräda har liknande effekter som ett båtskrov, det hjälper båten skära genom vattnet och trycker båten uppåt för att fortsätta flyta genom vågorna. På samma sätt har brädan en v-formad undersida som hjälper till att skära genom pudersnö eller ett lätt lager nysnö.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123