Stäng
Du är här:
Länna Sport | Cykel | Alla cyklar | Gravelbikes

Gravelbikes

Gravelbikes

Montering av din cykel och alla tillbehör ingår alltid.

6 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris Antal:
Gravelbike för allround-åkning med stil
11 990 kr
Grus, asfalt, långa turer, packning - den klarar allt!
22 490 kr
Gravelcykeln som inte viker sig för varken långa landsvägar eller tuffa stigar
26 990 kr
Pålitlig, modern och stabil gravel
19 890 kr

Uppdaterad grusfantom som klarar alla underlag
15 990 kr
NYHET
Gravelcykeln som inte viker sig för varken långa landsvägar eller tuffa stigar
18 990 kr

Antal:

Gravelbikes

Cykelkross, CX, Cyclocross, gravel bike, Pendlarracer? Ja, kärt barn har fått många namn på senaste tiden i och med att intresset för denna typ av cykel stigit på våra svenskar vägar och cykelbanor. 

Cykelkross härstammar dock inte i Sverige utan kommer i grunden från Holland och Belgien där man sedan länge tävlat i sporten. Tävlingsformen som oftast består av en bana med gräs, grus och ofta lera som underlag och inkluderar flera hinder där man måste kliva av och lyfta cykeln. När man började tävla på detta sätt använde man sig av vanliga racercyklar men kom snabbt fram till att en del justeringar behövde göras. Bland annat breddades gaffeln för att få plats med bredare mönstrade däck samtidigt som man ändrade geometrin för att få en mer upprätt sittställning. Bockhornsstyret behölls däremot och än idag står det i regelboken att man inte får använda raka styren på cykelkrosstävlingar.

Grunden som lades i Holland och Belgien formar än idag hur man bygger Cykelkross och har gjort att cykeln blivit populär även utanför tävlingsbanorna. En bredare gaffel gör att man enkelt får plats med dubbdäck och dessutom kan utrustas med stänkskärmar. Egenskaper som är riktigt uppskattade för pendlarcyklister som inte räds dåligt väder eller halvtaskiga vägar. Jämför man med en racer gör geometrin och en robustare konstruktion att cyklingen blir bekvämare och cykeln mer lätthanterlig. Vill man däremot ha samma cykel att tävla eller träna med på landsväg är det bara slänga på ett par smalare släta däck och vips så har du en riktigt vass racer!

Cykelkross lämpar sig för en oerhört bred grupp av cyklister. Allt från inbitna lerfantaster till jobbpendlare som gärna gör vägen till och från jobbet till ett träningspass. Eller varför inte racercyklisten som inte vill hänga upp hjälmen under vinterhalvåret och inte räds att klä på sig några lager extra och ge sig ut oavsett väder! 

Cykelkrossen har kommit till Länna Sport för att stanna och vi hjälper dig mer än gärna att hitta en modell som passar just dig!


NYHETSBREV

Vill du ta del av våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2022 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123