Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Cykelguider | Mellan två cykelstorlekar?

Mellan två cykelstorlekar, vilken ska jag välja?

Bland våra storlekstabeller för cyklar överlappar storlekarna ofta varanda. T.ex. kan en Small anges passa för alla som är 164 - 172 cm, och en Medium skrivs ut för alla som är 170 - 179 cm. Denna guide hjälper dig som är 170-172 cm och därför är precis mellan storlekarna.

DET BLIR ALDRIG FEL ATT TA DEN MINDRE STORLEKEN

De flesta vardagscyklister och motionärer mår absolut bäst av att ta den mindre storleken. Den blir något smidigare, är mer skonsam mot ryggen och ger bättre uppsikt framåt. Man har också generellt bättre möjligheter att göra en cykel "större" än att göra den mindre med hjälp av att höja sadeln och justera eller byta styrstammen.

LÅNGA BEN? VAN CYKLIST? TA DEN STÖRRE!

En cykels storlek utgår alltid från måttet mellan centrum på vevpartiet (pedalerna) till där sadelstolpen börjar. Det innebär att den primärt blir något högre (men för att bibehålla ramens geometri blir en större ram även något längre). Har du då långa ben, eller är en van cyklist som vill ha en lite mer liggande sittställning för att få ut lite mer kraft ur benen och dessutom minska vindmotståndet.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123