Stäng
Du är här:
Länna Sport | Meny | Guider & Tips | Fotbollsguider | Skötselråd för Fotbollsskor

SKÖTSELRÅD FÖR FOTBOLLSSKOR

Dagens fotbollsskor är gjorda i många olika sorters material. Det vanligaste materialet är syntet, men läder är inte på något sätt ovanligt. Denna guide behandlar fotbollskor i både läder och syntet.

Syntet har den fördelen att de inte torkar ut på samma sätt som läder, men det betyder inte att de är helt underhållsfria.

Försök att rengöra fotbollsskorna efter varje träning om det behövs. Använd en trasa eller en gammal handduk. Fukta trasan/handduken lite grann och torka av skorna.

Se till att allt gräs, jord, grus eller annan smuts tas bort ifrån dobbarna och sulan.

Om träningen eller matchen var en tidig morgon eller under ett regnmoln måste du se till att skorna får torka ordentligt innan nästa träning. Undvik alla typer av konstgjord värme (torkskåp, element och skovärmare).

Om du har en lädersko kan du med fördel använda lite skofett medan skon fortfarande är blöt för att skon ska dra åt sig extra mycket av fettet.

 

OLIKA SKOR FÖR OLIKA TILLFÄLLEN OCH UNDERLAG

Tränar man 4-5 gånger i veckan + matcher är det alltså svårt att alltid ha torra skor. Därför rekommenderar vi att ha en lite finare sko till matcher och en lite enklare till träningarna så att du kan varva.

Om större delen av träning är på konstgräs och matcherna är på riktigt gräs (eller tvärtom) rekommenderar vi att ha en enskild sko för varje grästyp.

 

GILLAR FOTBOLLSSKOR TVÄTTMASKINER?

Nej, det är dessvärre inte så populärt utan för att tvätta skorna bör man istället lägga ner dem i kranvarmt vatten.

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123