Stäng

SKÖTSELRÅD OCH ANVISNINGAR - PARAJUMPERS

 

Generella tvättinstruktioner

Det är alltid en bra idé att följa tvättinstruktionerna på tvättlappen inuti plagget. Läs gärna igenom instruktionerna noga innan du tvättar ditt Parajumpersplagg. Beroende på typen av material, fyllning och detaljer kan tvättinstruktionerna variera. I alla fall bör du innan all typ av tvätt plocka bort alla avtagbara accesoarer, inklusive pälskanten och förvara dem på en säker plats. 

I de fall din kappa har ett avtagbart innerfoder rekommenderar vi att dessa tvättas separat. På grund av de olika karaktärerna på tyget kan en del färger färga av sig och därför bör dessa alltid tvättas separat och skall inte skrubbas eller gnuggas på något sätt. Undvik att använda starka fläckbortagningsmedel, om du fått en fettfläck testa istället att förbehandla fläcken med vanligt diskmedel och tvätta sedan plaggen som vanligt, som tvättlappen beskriver. 

 

YTTERPLAGG

Maskintvätt

Om tvättsymbolen på tvättlappen godkänner att ditt Parajumpersplagg kan maskintvättas rekommenderar vi att du tvättar på 30 grader med ett milt tvättprogram. Plagget bör tvättas med avigsidan utåt och avtagbara material så som pälskant ska plockas bort. Tvättprogram kallade "Eco Mode" som använder mindre vatten är inte rekommenderade för stoppade jackor. De syntetiska läderdelarna i änden på dragkedjorna ska inte bli skadade av att plagget tvättas i vatten. 

Det finns inget speciellt märke inom tvättmedel som vi rekommenderar, men ett milt tvättmedel eller denna anpassade för dunjackor är att föredra. Använd inte sköljmedel och skölj gärna en extra gång. 

Torkning

Vid slutet av tvättprogrammet se till att centrifugera plagget väl, gärna två gånger vid behov, detta för att få ut så mycket vatten som möjligt. Lägg sedan jackan på en platt yta för att torka och kom ihåg att fluffa upp dunet då och då för att undvika klumpbildningar. Dunet behöver bli separerat för att återfå sin "fluffighet" och jackan kommer torka perfekt om plgget får ligga platt i ett varmt rum eller utomhus (dock i skuggan) under en tillräcklig tid. Kom ihåg att inte lägga jackan i solen då detta kan skapa blekningar i materialet. 

Det är sant att det lättaste sättet att torka ett dunfyllt plagg på vintern är att torktumla med ett par rena tennisbollar för att fluffa upp dunet. Men det är viktigt att torktumlaren är satt på en låg värme och att plagget under alla omständigheter måste tas ut ur maskinen så fort den är klar. Så jackan inte ligger kvar i den varma trumman. Detta skapar lätt att plagget krymper och tappar sin passform. 

Om du föredrar att lämna in jackan till en kemtvätt bör du be dem att tvätta den i vatten och att inte torktumla. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förvara din jacka på bästa möjliga sätt:

1) Se till att din Parajumpers jacka är helt ren. Alla rester av smuts, svett och olja vill försämra tyget. Läs tvättintruktionerna på tvättlappen och följ dessa noga. Se till att jackan är helt torr innan du hänger undan den. 

2) Lufta din jacka på en bred galge i en torr, mörk omgivning innan du täcker det med en klädförvaringspåse som andas. Detta för att ge ett extra skydd mot damm och smuts. 

3) Undvik att pressa in din Parajumpersjacka i trånga utrymmen. 

4) Om ditt plagg trots detta måste hänga i ett trångt utrymme, plocka bort den avtagbara pälskanten och häng den separat i en plastpåse för att undvika att bli tillplattad. Efter en lång period av förvaring kan plagget torktumlas på låg värme med ett par rena tennisbollar för att återfå sin "fluffighet".

Nyheter

Klassisk och bekväm piké i modern design
1 299:-
Klassisk och bekväm piké i modern design
1 299:-
Tunn och bekväm jacka i stilren design
4 190:-
Tunn och bekväm jacka i stilren design
3 790:-
Tunn och bekväm väst i stilren design
3 490:-
Tunn och bekväm väst i stilren design
3 490:-
Bekväm tröja i modern design för mångsidig användning
3 290:-
Tunn och bekväm dunjacka i stilren design
4 890:-
Tunn och bekväm dunjacka i stilren halvblank design
4 490:-
Tunn och bekväm dunjacka i stilren halvblank design
4 490:-
Stilren och modern vårjacka i militärinspirerad design
5 690:-
Stilren och modern vårjacka i militärinspirerad design
5 690:-
Stilren och modern vårjacka i militärinspirerad design
5 690:-
Klassisk och bekväm t-shirt i stilren design
1 099:-
Klassisk och bekväm t-shirt i stilren design
799:-
Klassisk och bekväm t-shirt i stilren design
799:-
Bekväm tröja i sportig design
1 899:-
Stilren och bekväm t-shirt i militärinspirerad design
1 099:-
Mångsidig och bekväm jacka i modern design
3 290:-
KAMPANJ
Värmande och bekväm vinterparkas i modern design
6 199:- (8 990:-)

NYHETSBREV

Vill du ha våra senaste nyheter och erbjudanden?

Länna Sports webbutik är certifierad av rådet för e-handelscertifiering i Sverige.

© 2021 Länna Sport AB. Org. nr: 556287-8123