Du är här:
Startsidan | Guider | Klädesguider | Skötselråd - Canada Goose


SKÖTSELRÅD OCH ANVISNINGAR - CANADA GOOSE

TVÄTT

Canada Goose-jackorna skall kemtvättas, men inte pressas eller återimpregneras. På förekommen anledning ber vi er att påpeka detta när ni lämnar in jackan för tvätt. Jackan skall kemtvättas så skonsamt som möjligt. Jackorna bör förvaras liggande och mörkt under sommarhalvåret.

TYG

Yttertyget är en blandning av polyester och bomull och kallas Arctic Tech respektive Commander. Se respektive modell för mer information. Det är vindtätt, repsäkert och duntätt. Tyget är behandlat med Teflon för en extremt vattenavvisande yta. Var vänlig notera att jackan inte är vattentät. Vid tvätt och efter användning kommer en viss blekning på utsatta ställen framträda. Detta är naturligt och beror på slitaget av jackan, att tyget innehåller bomull samt att största möjliga hänsyn till miljön har tagits vid infärgningen av tyget. Infärgningen sker i Kanada och görs under stränga miljökrav. Att jackan slits eller bleks är inte en reklamationsorsak.

DUN

Dunet på Canada Goose-produkterna är från Kanada och är av mycket hög kvalitet. Det är strikt kontrollerat av the Canadian Down and Feather Association. På grund av en dunjackas konstruktion, kan ett visst kosmetiskt dunsläpp förekomma. Detta påverkar inte jackans värmande egenskaper eller funktion.

PÄLSEN

Pälsen på jackan kommer från djur som heter Coyote (Canis Latranis), även kallad Prärievarg. Detta är ett helt vilt levande djur som enbart finns i Nord-Amerika. Djuret är icke utrotningshotat, jakten är en form av skyddsjakt och är strikt kontrollerad av respektive lands regering (USA och Canada). Anledningen till att det finns naturpäls på jackan är att denna skyddar mot sträng kyla, snö och vind på ett sätt som konstgjord päls inte kan göra. Det är alltså inte en form av dekoration.

ÖVRIGT

Muddarna kan bytas ut om de blir slitna. De är stickade och innebär att de kommer att ludda samt om man fastnar i något så kommer de att repas upp. Även ärmsluten kan bytas. Kontakta en duktig skräddare. Övriga tillbehör som handvärmare, kolstavar etc. går att fylla på. Ta kontakt med oss på Länna Sport så hjälper vi dig gärna.

 

Stäng